Actief als wenkbrauwspecialist? Volg deze tips op het gebied van schilfers

schilfers wenkbrauwen

Als je actief bent als wenkbrauwspecialist en in die hoedanigheid op professionele wijze mensen helpt aan gezonde en fraai ogende wenkbrauwen, dan is je er natuurlijk alles aan gelegen om je klanten ook van dienst te zijn op het gebied van de algehele verzorging van deze wenkbrauwen. Uiteraard doe je dat ten eerste in het belang van je klanten zelf, al is het vanzelfsprekend ook goed om te weten dat als mensen problematische wenkbrauwen hebben, dat de kans dat kleiner is dat zij hun wenkbrauwen met bijvoorbeeld wenkbrauw henna kunnen laten behandelen. Welnu, een van de meest voorkomende problemen bestaat uit schilfers in de wenkbrauwen. Lees hieronder hoe men deze schilfers kan voorkomen en hoe je het als specialist kunt behandelen.

wenkbrauw henna

Zo voorkom je schilfers in de wenkbrauwen

Wanneer je de vorming van schilfers in de wenkbrauwen (ook wel wenkbrauwroos genoemd), wilt voorkomen, probeer dan opvolging te geven aan deze tips:

  • Merk je dat je rond je ogen droge en jeukerige plekjes hebt, probeer dan zeker niet te krabben.
  • Als de jeuk niet meer te harden is, behandel het plekje dan met wat natuurlijke olie.
  • Gebruik zo min mogelijk producten waar je huid droger van wordt.
  • Boven alles: reinig je ogen en wenkbrauwen elke dag goed, net als de rest van je gezicht.

Het behandelen van schilfers

Als specialist op het vlak van wenkbrauwen zijnde kun je schilfers in de wenkbrauwen bij je klanten op de volgende manieren trachten te verhelpen:

  • Gebruik wat antiroosshampoo en masseer dit zachtjes in de wenkbrauwhaartjes van de klant. Haal de shampoo naderhand weg met een vochtig washandje en maak het geheel droog.
  • Als de huid moet worden ontdaan van dode huidcellen, gebruik dan een gel die hieraan bijdraagt.
  • Wanneer de klant behoefte heeft aan een vollere huid die meer gevoed wordt, dan komen verschillende oliën hiervoor in aanmerking. Gebruik hiervoor altijd een olie die bestaat uit natuurlijke bestanddelen die de huid hoe dan ook geen verdere schade aanbrengen.