Een wondermiddel op het gebied van gezondheid en beauty

Het is belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen. Er zijn veel producten te vinden op het gebied van gezondheid en beauty. Dit klinkt misschien alleen voor dames maar dat is het zeker niet. Ook voor mannen is een goede verzorging belangrijk. Maar soms is er tussen alle producten gewoon niet meer de juiste te vinden. Als er dan één tip gegeven mag worden is dat pure arganolie. Dat is nu hét product op het gebied van gezondheid en beauty. Nu vragen veel mensen zich vast af iets af. Wat is arganolie? Arganolie is een wonderolie dat ook wel het vloeibare goud wordt genoemd. Het is een plantaardige olie afkomstig uit de pitten van de Marokkaanse Arganboom. De arganolie is een olie die wonderen doet verrichten voor je huid, nagels en haar. Eigenlijk is arganolie voor heel veel dingen goed. Ook vervelling handen kan het bijvoorbeeld tegengaan!  Maar voor nu ga ik in op de verzorgende en versterkende werking op de huid, nagels en haar. 

Goed voor de huid

Arganolie heeft deze werking omdat het een krachtige samenstelling heeft van onder andere sterolen, essentiële vetzuren, vitamine E, antioxidanten en nog veel meer componenten. Om te beginnen heeft de unieke samenstelling van de olie een herstellende en hydraterende werking op de huid. Dit heeft dan weer een positief effect op het verminderen van littekens en rimpels. En wie wil dat laatste nou niet? Behalve dat het helpt bij het verminderen van rimpels maakt het de huid ook soepel en zacht. Dit merk je ook wanneer je de eerste keer gebruik maakt van de olie. Het trekt namelijk echt je huid in, anders dan bij andere oliën die je misschien gewend bent. Dit komt doordat de arganolie tot diep in de huidlagen dringt zonder een vette laag achter te laten. Hierdoor is de olie dus ook geschikt voor alle huidtypen. 

Goed voor het haar en de nagels

Zoals hierboven al verteld was, is de arganolie ook goed voor de nagels en het haar. De olie zal dode haarpunten tegengaan en is heel effectief in het herstellen van de glans van het haar. Ook hier is de olie toe te passen bij allerlei verschillende soorten haartypes. Ook zal de olie helpen om de gezondheid van beschadigt haar te helpen herstellen. Door het regelmatig te gebruiken kan het oorspronkelijke volume of glans weer terug worden gebracht. Als laatste is de arganolie ook nog eens een echt wondermiddel voor de nagels. Dit komt door de hoge concentratie vitamine E. De olie zorgt voor een intense hydratatie en voed de nagelriemen. Kortom, waar is arganolie nou eigenlijk niet goed voor? Laat je informeren en bedenk eens of arganolie ook iets is wat jij graag zou willen uitproberen!