Cursus masseren

Zou je je graag willen specialiseren in het geven van holistische massages? Dan is een cursus masseren bij Positive Touch een aanrader voor jou. Bij Positive Touch worden holistische massages in de basis uitgelegd aan beginnende en gevorderde masseurs. Lees verder voor meer informatie over de cursus masseren. 

Wat zijn de kenmerken van de cursus masseren?

In de cursus holistische massage laten we deelnemers kennismaken met de methodes van integraal holistische massages. Bij deze cursus worden westerse en oosterse vormen van masseren gecombineerd. Verder wordt de focus in deze cursus op de opbouw en indeling van een massage gelegd. Daarbij is het van belang dat er gemasseerd wordt vanuit gevoel en intuïtie. Dit zal tijdens de cursus ook worden bijgebracht. Ook is het belangrijk dat er gemasseerd wordt vanuit contact en met aandacht voor de persoon die gemasseerd wordt. Tot slot wordt je er in deze cursus op geattendeerd dat je aandacht houdt voor je adem, je houding en je grounding tijdens de massage. 

Wat zijn de uitwerkingen van de massage? 

Wanneer je de technieken die tijdens de cursus masseren worden uitgelegd onder de knie krijgt, heeft dat zijn uitwerkingen op de massages die je geeft aan je deelnemers. Die uitwerkingen zijn onder andere ontspanning van de spieren, weefsels en gewrichten. De personen die gemasseerd worden krijgen door een holistische massage meer ruimte voor nieuwe energie, balans en vitaliteit. Ze leren spanningen loslaten, waardoor ze meer aanwezig zullen zijn in het moment. Er zijn nog talloze positieve uitwerkingen die deelnemers krijgen van holistische massages. Een holistische massage kunnen geven is daarom ideaal als masseur. Lees alle uitwerkingen van massages verder op onze website. 

Deelnemen? 

Zou je graag jezelf willen verbeteren in het geven van massages, en dan met name een holistische massage? Bekijk dan onze website voor meer informatie en neem contact met ons op voor een massage opleiding