Dit zijn de voordelen van een ontspanningsmassage

Massage

Heb je een drukke baan, veel stress van je studie of ben je intensief aan het sporten? Wellicht is een ontspanningsmassage voor jou de oplossing om even goed tot rust te komen. Hierin ligt de nadruk minder op het losmaken van spieren dan bijvoorbeeld een sportmassage. Een ontspanningsmassage is de oplossing als je even tot rust wil komen na die drukke werkweek. Een ontspanningsmassage draait om de innerlijke rust en de focus ligt hierbij op aandacht en warmte. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een ontspannende massage.  

Wat zijn nou de voordelen? 

Je overweegt een ontspanningsmassage maar je hebt er tegelijkertijd nog wel een ongemakkelijk gevoel bij? Het is de kunst dit volledig los te laten en echt te genieten van de ontspanning die het geeft. Ten eerste stimuleert een massage het geluksgevoel en verbetert dit je balans tussen lichaam en geest. Het geeft een positief effect voor het verhogen van je weerstand en ontknoopt je lichaam waardoor afvalstoffen worden verwijderd. Na de massage heb je meer energie waardoor je weer meer tot jezelf komt. Het activeert het zelfhelend vermogen en stimuleert de doorbloeding van je lichaam. Na de massage heb je een rustgevend gevoel en zal je merken dat stress is verminderd. Een ontspanningsmassage richt zich dus veel meer op het innerlijke van je lichaam dan bijvoorbeeld een sportblessure. Een goed voorbeeld van een ontspanningsmassage is massagesalon Zwolle, want ontspanningsmassage Zwolle speelt precies in op deze voordelen. De beleving voor ontspanning staat op nummer één.  

Wat doe je na de massage 

Zorg nadat de massage is geweest, dat je een uur na de afspraak even helemaal niks inplant. Drink voldoende water of thee na je massagesessie. Zo kunnen de los gemasseerde afvalstoffen geleidelijk uit het lichaam stromen. Heb je veel stress? Het is niet gek om stress te hebben, het is nuttig om te presteren en kunnen er in zorgelijke situaties sneller op anticiperen.  

Massageolie zorgt voor extra ontspanning  

Massageolie zorgt net even voor die extra ontspanning. Dit resulteert zich erin dat de behandelaar niet de diepte van het spierweefsel opzoekt. De massageolie zorgt dat het strijken over de spieren makkelijker gaat.