Geen last meer van die vervelende geur

zweetvoeten

Je kunt er zelf niets aan doen maar als je het hebt dan denk je wel drie keer na bij iemand anders je schoenen uit te trekken. Heb hebben van zweetvoeten is niet heel aangenaam, je hebt al van alles geprobeerd maar de voetengeur die gaat niet weg. Onderhand weet je niet meer wat te doen tegen zweetvoeten, maar de oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Door het gebruik van Pedifris voorkom je dat je weer die nare geur krijgt, het haalt niet alleen de geur weg maar het pakt het probleem bij de kern aan.

Wat kun je er tegen doen?

Natuurlijk is het gebruik van Pedifris niet het enige wat te doen tegen zweetvoeten, door een goede hygiëne beperk je de voetengeur enorm. Was je voeten iedere dag met milde zeep, spoel je voeten zeer zorgvuldig af met koud water ook goed tussen de tenen. Het afdrogen van de voeten is minstens zo belangrijk, zeepresten mogen niet achterblijven op je voeten. Merk je dat je voeten droog worden door het iedere dag wassen, smeer ze dan lekker in met een verzorgende crème.  

zweetvoeten

Geen eelt op je voeten

Een opperhuid die afgestorven is wordt ook wel eelt genoemd, dit werkt als een spons en is een favoriete plaats voor bacteriën en schimmels. Het beste is om het eelt te laten verwijderen door een pedicure, dit om zoveel mogelijk voetengeur tegen te gaan. Wil je zeker weten dat je sokken vrij zijn van micro organismen dan is het aan te raden deze te wassen op zestig graden. Veel mensen denken dat transpiratievocht de geur veroorzaakt, het zijn de bacteriën en schimmels die zweetvoeten veroorzaken. Wel is het zo dat als je meerdere dagen dezelfde sokken draagt dit een ideale plaats is voor het vermenigvuldigen van bacteriën en schimmels.