Verzorging

Gummy Smile verminderen

Een Gummy Smile wordt ook wel een tandvleeslach genoemd. Ben je onzeker? Dan is er goed nieuws! Met een botox behandeling is het mogelijk om dit op te lossen. Wanneer je erg onzeker wordt tijdens het lachen is dat natuurlijk niet fijn. Je lacht niet breeduit en ervaart veel ongemak. Een gummy smile wordt veroorzaakt door een grote spanning in een lip spier. De spier trekt de lip op waardoor veel tandvlees zichtbaar wordt. Met een gummy smile behandeling kan de spanning van de spier verlaagd worden en komt het zo weer in balans. 

Botox behandeling voor gummy smile

Je hebt natuurlijk wel nog wat vragen. Dat is gebruikelijk. Een behandeling duurt niet super lang! Dat is toch super fijn! De handeling duurt maximaal 15 minuten en een verdoving is ook niet nodig. De behandeling is volgens de meeste mensen pijnloos. Je vraagt je vast af wat ze precies doen tijdens zo’n behandeling. Dat wordt nu uitgelegd. Je krijgt 2 prikjes in de spier die de bovenlip optrekt. Na de behandeling zal de bovenlip tot de voortanden komen. Meteen resultaat. Dat is nog eens fijn. Ongegeneerd lachen en dat in maximaal 15 minuten. Ideaal! 

After gummy smile

Geïnjecteerde zones mogen gewoon bewegen na de behandeling van een gummy smile. Je moet wel letten op wrijven. De eerste 48 uur mag je namelijk niet masseren of wrijven in het gebied. Het is ook goed mogelijk dat je na de behandeling blauwe plekken of zwellingen krijgt. Dit is een normale reactie. Je mag de blauwe plekken en zwellingen na en paar uur camoufleren met make-up. Sporten en sauna bezoekjes moet je even uitstellen. Je mag namelijk na de behandeling 24 uur niet sporten en niet naar de zonnebank. Uv-straling kan extra gevoelig zijn en het resultaat beïnvloeden. Dat wil je natuurlijk niet! 

Na twee weken is het resultaat optimaal. Wacht altijd deze twee weken af voordat je weer een nieuwe behandeling in gaat plannen. Mocht je toch niet tevreden zijn na de twee weken is er meestal altijd een controle afspraak mogelijk. Een controleafspraak moet wel plaatsvinden binnen twee tot vier weken met de arts die je behandeld heeft. Wanneer je deze behandeling hebt ondergaan blijft het effect zo’n 3 maanden aanhouden. Om de 3 maanden kan je terugkomen voor herhaal behandelingen. 

Tandvleeslach resultaten 

Gummy smile voor en na foto’s staan op internet. Je kunt veel foto’s vinden van voor en na de behandeling. Een lange tijd ben je af van deze smile als je een behandeling ondergaat. De behandeling dient als een tijdelijke spierontspanner. Een tandvleeslach is wel vaak aangeboren. Wil je de rest van je leven geen tandvleeslach meer dan zul je toch meerdere behandelingen moeten ondergaan, want het resultaat is niet blijvend. Een gummy smile is geen groot probleem, maar kan wel vervelend zijn voor degene die het heeft. Door kleine hoeveelheid spierontspanner in de spier heb jij minder tandvlees zichtbaar als je lacht. 

De pijn is minimaal en zoals hierboven al is gezegd een verdoving is niet nodig. Na de behandeling kan je meteen naar huis. Je mag tot vier uur na de behandeling niet liggen. Wanneer je dit wel doet kan de spierontspanner naar ongewenste bieden zakken en kan de werking niet meer goed zichtbaar zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *