Hoe kies je een goede fysiopraktijk

Als je klachten hebt aan je spieren en gewrichten, kan het raadzaam zijn om een fysio in te schakelen. Dan is het wel fijn als je naar een fysio kan die je zelf hebt uitgekozen en waar je een fijn gevoel bij hebt. Maar waar vind je nu een goede fysio en waar moet je op letten bij het kiezen van een fysiopraktijk? Wij leggen het je graag uit!

Vraag rond in je omgeving

Je zal vast niet de enige zijn binnen je vrienden- of familiekring die wel eens te maken heeft gehad met een fysio. Vraag daarom altijd binnen je eigen netwerk wat de ervaringen zijn. Wellicht hoor je zo wel via via over een fysiopraktijk die volledig aan jouw wensen voldoet. Door naar ervaringen te luisteren van mensen hoor je ook hoe zij het behandelproces hebben ervaren. Dit is iets wat je niet snel terug kan zien op een website van een fysiopraktijk.

Doe onderzoek naar praktijken

Verder is het natuurlijk ook goed om zelf op onderzoek uit te gaan. Kijk daarom eens op internet naar praktijken die bij jou in de buurt zitten. Zoek bijvoorbeeld naar fysiopraktijk Den Haag en vergelijk dan de praktijken die het dichts bij jou in de buurt zitten. Op een gegeven moment kom je zo op een lijstje met mogelijke prakijken. Dan kun je contact met hen opnemen en vragen naar een vrijblijvend gesprek, om vervolgens de beste praktijk te kiezen.

Controleer bij de verzekering

Hiernaast willen we graag als tip meegeven dat je wel even goed checkt bij je verzekering of de fysio die je hebt gekozen ook valt binnen de vergoeding. Dit hangt er vanaf of de fysio contact heeft met jouw verzekeraar. Dit kun je vaak eenvoudig checken op de website of uiteraard via de telefoon.