Hoe verzorg je je huid optimaal?

Je huid is net als je lach een visitekaartje. Het is dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Er wordt veel gezegd en er wordt veel beweert over huidverzorging. In deze blog worden bruikbare tips gegeven die 100% invloed hebben om je huid in topconditie te krijgen of te houden!

Microneedling

Heb je last van kleine rimpels en wil je de aanmaak van collageen in je huid stimuleren? Door middel van microneedling zorg je ervoor dat je huid verstevigt. De kleine naalden stimuleren je huid en zorgt ervoor dat je huid herstelt op een natuurlijk manier. Met microneedling kun je lijntjes, pigmentvlekken en een slappe huid versterken. Je huid wordt gezonder na een behandeling als deze. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is daadwerkelijk goed voor de huid. Bekijk de behandeling van Dermapen 4.

Gezonde voeding voor de huid

Worteltjes, spruitjes, zonnebloemolie, eieren, brood, zalm, tomaten en water zijn zeer gezond voor de huid. In deze voeding vind je vitamine A, vitamine C, vitamine E, vitamine B2, vitamine B3 en omega 3. Voeding kan daadwerkelijk bijdragen aan het gezond houden van de huid.

Huid goed schoonmaken

Het is belangrijk om je huid te wassen met het juiste reinigingsproduct. Een reinigingscrème kun je prima op een droge huid smeren. Als je een gevoelige huid hebt, kun je beter kiezen voor micellair water. Als je een vette huid hebt dan kun je beter kiezen voor een zeepvrije facewash.

Sporten is goed voor de huid

Fysiek bezig zijn zorgt ervoor dat je stressniveau vermindert. Het is daarnaast goed omdat je je bloedcirculatie stimuleert. Als je tijdens het sporten zweet dan is dit goed voor de huid. Zo zorg je ervoor dat je afvalstoffen uit je poriën haalt.

Slaap is belangrijk voor je huid

Een diepe slaap is heel belangrijk voor een gezonde huid. Als je wilt dat je huid straalt dan is het belangrijk om goed te slapen. Als je niet genoeg slaapt dan zul je dit op den duur aan je gezicht en huid kunnen aflezen. De doorstroming van bloed is optimaal gedurende vijf uren van je slaap.