Leuke manieren om jouw winkel in te richten

Als je een nieuwe winkel gaat beginnen, of je hebt er al een, dan is het leuk om na te denken over hoe je de aandacht trekt van je klanten. Dingen als een houten spiegel in de etalage neerzetten, kan al veel opleveren. Als mensen selfies maken voor jouw winkel, dan krijg je al snel meer publiciteit. Ook kan je naast je product, gratis samples uitdelen van iets lekkers of leuks. Hieronder bespreek ik wat van die opties, zodat jij je kan onderscheiden van andere winkels.

Decoratie

Natuurlijk is het belangrijk hoe je winkel eruit ziet. Zeker tegenwoordig, waar mensen constant bezig zijn met hoe dingen op de foto staan. Daarom is het geen gek idee om daar veel aandacht aan te besteden. Je kan bijvoorbeeld op een muur een muurschildering laten maken, waar mensen foto’s van kunnen maken. Ook kun je een grote houten spiegel neerzetten. Of je dat binnen doet of in de etalage, hangt een beetje af van wat je wilt uitstralen. Ook kan je spelen met licht, het hoeft helemaal niet duur te zijn om verschillende kleuren licht te installeren. Met google lights kom je al een heel eind.

Service

Natuurlijk is service in een winkel ook erg belangrijk. Je wilt dat de klant zich welkom voelt. Er zit een gouden middenweg tussen klanten helemaal los laten, en constant op de lip zitten. Het is belangrijk dat ze zich gezien en gehoord voelen, zonder overweldigd te zijn. Je kan ook bepaalde dingen uitdelen. Als je een klant koffie of thee aanbiedt, dan zijn ze geneigd om langer te blijven. Ook is het een onbewust signaal aan de hersenen dat ze iets terug willen doen, dus zijn de klanten sneller geneigd iets te kopen. Zorg ook dat er stoelen staan waar de klant even kan uitrusten, shoppen kan erg vermoeiend zijn.