fair trade shea butter
Wellness

Natuurlijke boter zoals het is bedoeld door de natuur

Niet iedere toevoeging bij een product is een verbetering of een meerwaarde. Dit geldt ook voor de fair trade shea butter, in de puurste vorm van het product ervaar je boter zoals het is bedoeld. Geen toevoegingen van chemicaliën, alle goede eigenschappen zijn behouden gebleven. Zuren en vitamines die goed zijn voor zowel de huid en het haar, want daardoor is de boter bekend geworden. Vrouwen uit Ghana winnen de boter uit de noten van de shea bomen, dit gebeurd al duizenden jaren op een mooie manier in de Afrikaanse savanne.

fair trade shea butter

Gecertificeerde boter

De fair trade shea butter is niet zomaar een boter, de boter heeft een certificaat verdiend van Skal. Producten die van de hoogste kwaliteit zijn verdienen alleen dit certificaat, de productie is ook op een biologische manier gebeurd. Bij het selecteren van de noten zijn de bomen niet beschadigd, de bomen groeien namelijk in het wild en niet op een plantage. Hierdoor is de kwaliteit van de boter ook erg hoog, alle voedingsstoffen die in de noten zitten blijven behouden wat voor de goede werking van de olie zorgt. Voor de vrouwen is het werk zeer belangrijk om inkomsten te genereren.

fair trade shea butter

Ook geschikt om je eten mee te bereiden

De boter van butterwise.com is eetbaar, dit betekent ook dat de fair trade shea butter ook gebruikt kan worden voor het bereiden van je eten. Een gezonde maaltijd begint met een gezonde bereiding van het voedsel. Maar de mensen die de boter al gebruiken weten dat het ook voor de huid en het haar zeer goede eigenschappen heeft. De huid wordt niet alleen goed gehydrateerd, ook is de elasticiteit een stuk beter wat duidelijk merkbaar is. In de webshop vind je vele artikelen die niet alleen goed zijn voor huid en haar, maar ook op een verantwoorde wijze zijn vervaardigt.