Samen de verslaving aanvechten

We weten dat een verslaving een echte ziekte is, iets wat ontzettend lastig is om vanaf te komen. Het kan ontzettend lastig zijn voor de persoon die met de verslaving te maken om hulp te vragen en kan erg bang zijn voor de vooroordelen. De mensen om de persoon heen die met een verslaving te maken heeft kunnen ook al snel “apart” gedrag opmerken bij de persoon in kwestie. Het zal in het begin kleine dingen zijn maar het kan al snel uit de hand lopen wat niet meer te negeren is.

Confronteren

Als een dicht bijstaande van een persoon met een verslaving kan het soms erg lastig zijn in het begin. Je zult wellicht kleine veranderingen in gedrag opmerken die niet bij de persoon in kwestie zullen passen. Het begint klein en zal steeds een beetje erger worden, dit zorgt ervoor dat misschien de eerste veranderingen worden weggewuifd als niet erg omdat het nieuwe gedrag nog opvallender is. Als je hiermee de persoon in kwestie wilt confronteren zijn er dingen waar je op moet letten.

Taal

Als je met een geliefde wilt praten over jouw vermoedens dat er verslaving in het spel is, is het erg belangrijk dat je let op wat voor woorden je gebruikt. De persoon spendeert opeens heel veel in het casino en is het niet slim om iemand te beschuldigen van een gokverslaving. Veel mensen die met deze ziekte te maken hebben zullen niet zelf inzien of willen inzien dat ze een probleem hebben. Stel vragen die bij de persoon zelf de problemen aan het licht laten komen en als jij je niet prettig voelt is het misschien een slim idee om een professional in te schakelen.

Bron: afkickkliniek zuid afrika