Tips voor het natuurlijk verlengen van je wimpers

We zien allemaal wel eens reclames voor mascara met modellen die volle, donkere en lange wimpers hebben. Welke vrouw wil dit nu niet? Helaas is kun je met enkel mascara niet zo’n effect bereiken en wimperextensions zijn ook niet altijd de oplossing. Het beste zou zijn om de wimper op een natuurlijke manier te verlengen. En dit is mogelijk! Hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Voed je wimpers

Stap één is het voeden van de wimpers. Je kunt je wimpers een handje helpen in het groeiproces door goed voor ze te zorgen. Een wimperserum kan hierbij helpen. Dit zorgt er namelijk voor dat de wimpers sterker worden en minder snel uitvallen of afbreken. De wimper heeft namelijk drie groeifasen. In de eerste fase is het haartje nog heel klein en net begonnen met groeien, in de tweede fase wordt het haartje langer totdat het de maximale lengte heeft bereikt, de derde fase is dan ook dat het haartje uitvalt en het proces opnieuw begint. Een wimperserum vertraagt als het ware fase 2, waardoor het haartje langer de tijd heeft om door te groeien en dus een optimale lengte kan bereiken. Kies een wimperserum waar glycerine en hyaluronzuur in zit voor de hydratatie en vermijd serums waar het stofje Bimatoprost inzit! Hier kun je namelijk vervelende bijwerkingen van krijgen.

Eet jezelf gezond

Naast dat je producten op de wimpers kunt smeren, kun je ook de verzorging van binnenuit je lichaam tot stand laten komen. eet bijvoorbeeld producten die rijk zijn aan biotine. Deze in water oplosbare vitamine draagt bij aan de haargroei van je wimpers. Dit stofje vind je onder meer in noten, zaden, avocado’s en volkoren granen. Ook zijn vitamine B varianten erg goed voor de wimpers. Vitamine B5 en B6 voeden de haarzakjes en vitamine B12 stimuleert de haargroei.