Vegan Gezichtsverzorging

Een bewuste levensstijl aannemen is een beslissing die verschillende aspecten van onze dag beïnvloedt, of het nu gaat om eten, de keuze van de kleding die we dragen of zelfs het gebruik van cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten.

Hoeveel producten van natuurlijke of veganistische oorsprong gebruikt u momenteel? Neemt u in uw persoonlijke verzorgingsroutine al enkele van de vele mogelijkheden van een vegan gezichtsverzorging op? In het artikel van vandaag zullen we beter uitleggen wat ze zijn, hoe u de keuze moet maken en wat de belangrijkste voordelen zijn.

Wat is vegan gezichtsverzorging?

Er zijn vele aspecten die beïnvloed worden door de levensstijl van het veganisme. Het voedsel, de mode, het amusement en de huid- en schoonheidsverzorging maken deel uit van deze overtuiging, die erop gericht is dierenmishandeling uit te roeien.

Als we het over veganistische cosmetica hebben, kunnen we het product beschouwen dat niet op dieren is getest en dat ook niet van, met andere woorden, dierlijke oorsprong is.

Hoe kies u een vegan cosmetica?

Lees het etiket en begrijp de samenstelling van het product

Zoals bij elk artikel dat u moet kopen, is het lezen van het etiket en het begrijpen van de samenstelling van vegan gezichtsverzorging ook zeer relevant.

Het staat altijd op de verpakking vermeld als een product niet op dieren is getest of als het vrij is van ingrediënten van dierlijke oorsprong. Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van de volgende ingrediënten, die kunnen voorkomen en van dierlijke oorsprong zijn:

  • Lanoline;
  • Collageen;
  • Caprylzuur;
  • Glycerine;
  • Carmine.

Het product kan niet als veganistisch worden beschouwd als een van deze bestanddelen op het etiket van het cosmeticum voorkomt. Controleer ook of het een certificaat heeft, dat getuigt van de staat van het product en garandeert dat het alle evaluaties en tests heeft doorstaan die aantonen dat er geen sprake is van gebruik of uitbuiting door dieren.

De verschillen tussen veganistische, biologische en natuurlijke cosmetica

Een ander belangrijk punt is te begrijpen dat er grote verschillen zijn tussen veganistische, biologische en natuurlijke cosmetica. De belangrijkste daarvan is de aanwezigheid van dierlijke ingrediënten, die al dan niet kan voorkomen in de formule van degenen die niet veganistisch zijn.

Biologische cosmetica

Het belangrijkste kenmerk van biologische cosmetica is dat de bestanddelen ervan prioritair biologisch afbreekbaar en vrij van bestrijdingsmiddelen zijn. Gewoonlijk bevat de formule gecertificeerde natuurlijke bestanddelen.

Natuurlijke cosmetica

Als natuurlijk wordt beschouwd een cosmetisch product dat geen van petroleum afgeleide bestanddelen, geurstoffen of kunstmatige essences bevat.