Wanneer heb je te maken met complexe PTSS?

ptss

Wie een traumatische gebeurtenis beleeft kan daar flinke stress aan overhouden. Dit wordt ook wel PTSS genoemd. Er zijn echter verschillende vormen te onderscheiden. Zo zijn er ook mensen die de meervoudige vorm van een trauma ervaren. Dit wordt ook wel complexe PTSS genoemd. Het is goed om te weten dat hier steeds meer inzichten in komen. Daardoor is het dus ook mogelijk om het aan te pakken. Bijvoorbeeld door de reeks van traumatische gebeurtenissen te identificeren.

Op weg naar herstel

Het lijkt misschien alsof de complexe vorm van het stresssyndroom nooit voorbij zal gaan. Toch is dit helemaal niet nodig. Het is weldegelijk mogelijk om te herstellen van PTSS in alle vormen. Daarvoor is dan alleen wel de juiste behandeling nodig. Dit betekent dat een specialist ingeschakeld moet worden. Er zijn verschillende soorten therapieën waar je baat bij kunt hebben. De psycholoog kan helpen om te bepalen wat voor jou het beste traject is. Zo wordt het leven snel weer beter.

ptss

Op zoek naar de oorzaak

De belangrijkste stap die te zetten is, is het vinden van de oorzaak. Op die manier is namelijk ook te zorgen dat je richting een oplossing kan werken. Hoe complexer de PTSS-klachten zijn, hoe extremer en hoe langer het ook duurt. Het is dus zeker waardevol om hiermee aan de slag te gaan met een specialist. Het is de manier om op te klimmen en weer waarde in het leven te kunnen zien. Dit is natuurlijk voor ieder mens waardevol.